Home Belgisch BELTOON : THE RESCUE.

BELTOON : THE RESCUE.

by Didier Becu

Je hebt het wellicht al ergens gelezen, maar Luminous Dash wil meer doen dat louter wat schrijfsels de wereld insturen. Bijvoorbeeld door bands een platform te bieden en hun te helpen doorheen de jungle die de muziekindustrie vaak is. Dit alles onder de noemer Future Belge.

De eerste band in deze reeks is The Rescue. Het Oost-Vlaamse trio is volop bezig aan de opnames van wat later een ep zou moeten worden. De eerste song die de wereld werd ingestuurd is het innemende Inhale. Een instrumentaaltje waarin innoverende elektroklanken het kille Factory-geluid lijken te omarmen. Een oorwurm waar iedere muzikant van droomt, wat eens hij tussen je oren is beland ben je er hopeloos aan verslaafd.

(c) : Ann Cnockaert

Oorspronkelijk was The Rescue een éénpersoonsproject van Philippe Gunst, maar al gauw kwamen daar Manu Terneus en Sophie Peperstraete bij. Het trio omschrijft hun sound als één waar je hoop in kan vinden, vandaar ook de bandsnaam.

Een band zonder grenzen dus, en dat moet je in hun geval letterlijk en figuurlijk zien. Het drietal vormt wel de kern van alles, maar staat volledig open voor samenwerkingen met andere mensen zoals ze dat onlangs deden met Christophe Scheire en Pauline Verminnen (Perlin).

Een band met veel ambitie dus, al was het maar omdat ze veel te vertellen heeft. Elektronica zonder grenzen die een warm gevoel probeert uit te stralen, waarschijnlijk omdat onze samenleving er meer dan ooit nood aan heeft.

Luister en oordeel zelf, maar laat je vooral meedrijven op de melancholische golven van dit drietal.

The Rescue speelt op 15 februari in Café De Loge in Gent (Annonciadenstraat 5, dat is vlakbij de Kouter waar je ook ruime parkeergelegenheid vindt). Het concert is volledig gratis en begint stipt om 21h00.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More