Home ReviewsAlbum Reviews JTOTHEC – Git You Sucka (Mayway Records)

JTOTHEC – Git You Sucka (Mayway Records)

by Bart Verlent

Funkbands zijn in ons landje spijtig genoeg niet veel te vinden. Gelukkig is er JTOTHEC die moddervette funk maken waar de stukken van af springen. In februari brachten deze funketeers het groovy album Somebody Had To Make This Record uit. Git You Sucka is de tweede single die uitkomt van deze zalige schijf.

JTOTHEC heeft zich voor dit nieuw nummer laten inspireren op de film I’m Gonna Git You Sucka, wat een parodie was op de blaxploitation-films. Ze gebruiken samples van Mr. T, van het legendarische The A-Team, die als een soort van tv-dominee de kinderen goeie raad geeft. Ook een stukje van een interview met Frank Zappa werd in deze schijf gegooid. Dit allemaal gecombineerd met ouderwets scratch werk, een aanstekelijk ritme, een groovy bas en een 70’s orgel maakt dit nummer gewoon af.

We kunnen moeilijk zeggen dat JTOTHEC een origineel geluid heeft, want het doet toch wel serieus denken aan The Wizards Of Ooze. Maar wat doet het er toe, wat ze doen is enorm straf! Je kan heel moeilijk op zo’n dansbaar nummer blijven stil zitten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More