Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Bombataz

Vi.be-tip van de maand: Bombataz

by Didier Becu

Een nieuwe maand is aangebroken en dus weer een nieuwe vi.be-tip. Deze keer kozen we voor Bombataz, een Brusselse band die van eclecticisme graag een nationale sport zou maken.

We Are Open, Trix, Luminous Dash

Bombataz zou namelijk los het goud wegkapen want het aantal genres dat we in de rijke sound van de band horen, is niet op een hand te tellen. Een streep funk, een spat synthpop, dropje dance, een portie jazz, likje disco, wat glitch-geluidjes erdoor en hier en daar een Afrikaanse groove.

Waar Day & Nite nog poppy begint, ontaardt het nummer na een minuut of 3 in een geniaal stukje freejazz met een hoofdrol voor drummer Casper Van De Velde (bekend van SCHNTZL enIn Een Discotheek) om op het einde eerde de loungy sfeertjes op te zoeken. Indrukwekkend.

Belly Button is dan weer verdomd catchy en slingert heen en weer tussen toegankelijke synthpop en experimentele elektro à la LCD Soundsystem.

En er is meer: Pitbull begint met hondengeblaf (haha), lijkt dan helemaal de 80’s-vibes in te duiken, maar landt uiteindelijk in een gitaarsolo (of een synthsolo, wie zal het zeggen) vol ondersteunende bombast. Laatste poëtische lyrics: ”in je kont”.

Bombataz blinkt evenveel uit in virtuositeit als in spelplezier en dus is ook Frank Zappa een referentie. In de nummers zitten ook heel wat details en inventiviteitjes verstopt, ideaal dus voor wie zich niet wil vervelen tijdens het luisteren, zelfs niet na een keer of 6.

Straffe band, waarvan we het laatste nog niet gehoord hebben.

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More