Home Belgisch JAN VERSTRAETEN – Can It Be + Oh My (Unday records).

JAN VERSTRAETEN – Can It Be + Oh My (Unday records).

by Wout Meganck

Jan Verstraeten was een naam die een paar keer opdook in lijstjes van artiesten die het gaan maken in 2019. Jan is beeldend kunstenaar en liedjes-schrijver. Op 15/2 verschijnt zijn debuut-ep Cheap Toys. Nu lanceert hij al twee singles. Elk van de liedjes heeft ook een bijhorende clip, zelfgemaakt  uiteraard! De ep verschijnt op Unday records, het label waar ook Trixie Whitley en The Bony King Of Nowhere onderdak vonden. Drukke tijden dus met veel leuke namen.

Can It Be is een rondleiding door de fantasiewereld van Verstraeten. In het filmpje speelt speelgoed de hoofdrol. Het liedje zelf is er een van ongekende schoonheid. Jan zingt bijna a capella met op de achtergrond enkel zachte tikjes op een jazzy drum en op de voorgrond strijkers die het geheel een duister sfeertje bezorgen.

In Oh My zien we de kunstenaar eerst aan het werk met het materiaal waarmee hij poppen maakt. Even later speelt hij het nummer aan een publiek van zelfgemaakte poppen. Het liedje klinkt breekbaar als keramiek. De filmpjes zijn leuk en goed gemaakt maar deze muziek heeft ze eigenlijk allemaal niet nodig.

Je kan Jan Verstraeten aan het werk zien in

07/02 – Few Bits + Jan Verstraeten, Stadsschouwburg Mechelen
08/02 – We are Open in Trix
21/02 – Sint Niklaas -De Casino

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More