Home Belgisch IVY FALLS – City (Unday Records).

IVY FALLS – City (Unday Records).

by Didier Becu

Toen we een tijdje geleden Ivy Falls in de Handelsbeurs aan het werk zagen, merkte één van onze redacteuren op dat de muziek van Fien Deman een zekere Twin Peaks-sfeer uitstraalt. Mystieke pop die je meevoert naar een andere wereld. Een vergelijking die meer dan ooit klopt op City, de voorloper van de binnenkort te verschijnen ep. 

De nieuwe ep moet de opvolger worden van het goed onthaalde Mean Girls van vorig jaar. En je merkt het, deze Gentse band heeft zichzelf gevonden en wil verdergaan (en zal daar geraken ook). Een oorwurm waaraan Daan Schepers meewerkte, de man die ook al dingen deed met Bazart en Warhola. Een sprookjesachtige popsong die tegelijkertijd ook maatschappijkritisch is.

Bij de nieuwe single hoort een clip van Anthony Schatteman. Kijken en luisteren is de boodschap, een bijna vier minuten durende ontdekkingstrip van een dame die in alternatief popland wel eens groot zou kunnen worden.

Foto: (c) Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More