Home ReviewsAlbum Reviews TINY FIGHTER – Tell Me (Bay Terrace Records).

TINY FIGHTER – Tell Me (Bay Terrace Records).

by Bart Verlent

De Zweedse zangeres Theres Karlsson en de Australische gitarist Tim Spelman maken sinds 2017 indie-pop songs onder de naam Tiny Fighter. Ondertussen zijn er drie muzikanten bij gekomen en tourt Tiny Fighter de wereld rond met hun catchy indie-pop met een donker tintje.

Tell Me is de eerste ep die Tiny Fighter met z’n vijven hebben opgenomen. Het titelnummer is de opener van deze schijf, een perfecte popsong in de lijn van K’s Choice, Belly, Heather Nova en Magnapop. Ook de tweede song Where Are You Now klinkt erg heel radiovriendelijk.

Met het laatste nummer van deze ep, Katrina, gaat het vijftal de country tour op. Het nummer heeft een hoog slijmgehalte waar we redelijk misselijk van worden.

Het is duidelijk dat de mensen van Tiny Fighter weten hoe ze songs moeten schrijven maar blijkbaar twijfelen ze nog welke kant ze opgaan. Misschien zou het handig zijn om aan een eigen geluid te werken zodat Tiny Fighter kan uitblinken tussen alle andere indiepop bands.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More