Home ReviewsAlbum Reviews IT IT ANITA – Sauvé

IT IT ANITA – Sauvé

by Bert Geurts

Na de release gisteren van tweede single More wordt vandaag het album Sauvé van de Luikse noiseband It It Anita ter wereld gebracht.

Van het virus zijn we voorlopig nog niet gered, maar dit album brengt zeker en vast het nodige ‘anger management’. Veel woorden moeten we daar niet aan vuil maken. 

Luister maar naar de heerlijk ronkende en stampende opener Ghost. Ook Sermonizer en later Routine doen ons denken aan de demonische noiseparels van Vandal X. Hoekig, boos en stevige kost!

De donkere postrock van voorafgaande albums horen we nog in Dixon Kentucky en 53 . Ze wordt vervangen door de meer 90’s bluessfeer in See Through of het rustgevende Authority. Die afwisseling en diversiteit in de nummers komt de band enkel maar ten goede.

Zet tenslotte bij Moedoh het volume op 11, begin in je saaie, ingedeukte zetel en eindig headbangend in een spuwende climax.

Afgelopen weekend speelde de groep live voor de stream-camera van de N9. Deze band wist ons al sinds het begin, toen we ze zagen als voorprogramma van Future Of The Left in De Nijdrop, te verrassen en verdient des te meer jouw aandacht en tot ver buiten onze landsgrenzen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More