Home ReviewsAlbum Reviews INTERGALACTIC LOVERS – Between The Lines (Unday Records)

INTERGALACTIC LOVERS – Between The Lines (Unday Records)

by Mark Van Mullem

Het was weer een poosje geleden dat we van Lara Chedraoui en haar Intergalactic Lovers hoorden. Tot nu. Vandaag stelt de band Between The Lines voor, de gloednieuwe single met bijhorende videoclip waarmee Intergalactic Lovers een hommage brengen aan  ’s lands beroemdste surrealistische kunstenaar: René Magritte. De bijhorende clip, gefilmd in Magrittes geboorteplaats Lessen, baadt dan ook in het surrealisme en zit vol verwijzingen naar de werken van de kunstenaar. Between The Lines is de voorbode voor het deze nazomer te verschijnen derde album Exhale.

“This great desire is going to the greatest of fires” zingt Lara in het aanstekelijk refrein van deze frisse en erg montere single, gedragen door een prominent aanwezige pompende baslijn die zomaar door Peter Hook zou kunnen zijn ingespeeld, want vintage New Order, dames en heren.

Lara zingt geweldig en klinkt stemvaster en zelfzekerder dan ooit. Die prachtige stem is er duidelijk nog mooier op geworden. De gitaren klinken geweldig vinnig en doen soms denken aan Interpol of The Strokes, zelfs The Cure, wordt gesuggereerd in de perstekst. Maar wij horen toch vooral vintage Intergalactic Lovers, met nog steeds die pakkende smoothness aan boord, maar dan wat meer gerijpt en verder uitgepuurd, volwassener geworden zeg maar. En de melodie is perfect, het kost je slechts twee luisterbeurten om het refrein niet meer uit je hoofd te krijgen, want de oorwurm heeft zich dan al genesteld, maar dat is voorwaar geen straf!

Op deze nieuwe single klinkt de band erg hecht en krachtig en vastberaden. Het reeds gekende eigen geluid wordt verder verrijkt en dat voedt hoge verwachtingen voor het nieuwe album. Laat maar komen!

Check zeker ook de geweldige videoclip, niet alleen omdat Lara er heel ravissant uitziet, in diverse outfits, maar ook omwille van die vele verwijzingen naar het werk van René Magritte. Zo kun je ondermeer de werken ‘De Geliefden’, ‘Het Slot in de Pyreneeën’ en ‘De Therapeut’ terugvinden.

Het is altijd fijn om vast te stellen hoe een band uitgroeit van belofte tot vaste waarde aka absolute blijver in het muzieklandschap, zonder daarbij het ontwapenende enthousiasme te verliezen.

Deze zomer zijn Intergalactic Lovers te zien op Pukkelpop en op donderdag 2 november staat de band in de Ancienne Belgique in Brussel. De tickets gaan vanaf 2 juni in verkoop. Zorg dat je erbij bent! Daarna trekt de band onder meer naar Duitsland, Nederland, Luxemburg, Tsjechië en Italië.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More