Home ReviewsAlbum Reviews HUMANGA DANGA – Humanga Danga (Eigen Beheer)

HUMANGA DANGA – Humanga Danga (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Ze blijven vlotjes binnenkomen de nieuwe Gentse plaatjes. Alsof iedereen wachtte op het aanbreken van  het herfstgetijde om zijn broedsels los te laten op de wereld. Geen probleem zolang ze het niveau halen van pakweg Humanga Danga, een surfrockgezelschap met roots in het Meetjesland, dat enkele dagen geleden zijn plaatdebuut maakte met de release van een 5-track ep.

Humanga Danga werd enkele jaren geleden in het leven geroepen. Naar eigen zegen uit noodzaak om het genre nieuw leven in te blazen. En uit liefde voor golvende gitaarpartijen, duivelse woestijnritmes en zelfs voor gracieus heupwiegende Polynesiennes. Het resultaat mag hengelen naar de kwalificatie “geslaagd”.

De band opereert op de eerste ep vijf maal erg overtuigend binnen de krijtlijnen van het genre. “Surf van eigen turf” declameert de bio, maar zelfs wie half luistert zal prompt Dick Dale, The Ventures en vele andere (grote) namen uit de surfrock op de voor- en achtergrond horen galmen. Moeilijk om die voor de hand liggende vergelijkingen niet te maken. Bij deze dus.

Dat gezegd zijnde; Humanga Danga biedt alles wat je van een goede surfrockband mag verwachten. De liefhebbers van het genre zullen geen seconde ontgoocheld worden. Te genieten op een zonovergoten terras, gehuld in een felkleurig Hawaii-hemd en met een straffe cocktail binnen handbereik. Onze favoriet: de jachtige opener Tuna Twister.

Te beluisteren/te kopen (5€) via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More