Home Belgisch HYPER!

HYPER!

by Luminous Dash

Op 29 september viert Luminous Dash feest: twee jaar en dat doen we in stijl en vooral met veel Belgische rock ’n roll. Met HYPER! bijvoorbeeld. Hoofdletters en uitroepteken moet, de kostuums mag je ook meenemen! Een gesprek met deze jonge bende die je op 29 september in de Kinky Star in Gent zullen laten voelen wat rock ’n roll is! Dag heren. HYPER! : Briljante naam, vreemd dat niemand er eerder aan gedacht heeft, toch?
Toen we een jaar geleden op zoek gingen naar een nieuwe naam was dat een enorme zoektocht. We hebben een maand of twee aan een stuk zitten zoeken, schrappen omdat we echt iets wouden vinden dat volledig bij ons paste. Uiteindelijk op een avond kwam het woord ‘hyper’ naar boven en we voelden dat dat goed zat. Niet alleen omdat 2/3 van de band ADHD heeft, maar ook vooral omdat onze show/muziek er wel wild en bewogen aan toe kan gaan. Oh ja, in hoofdletters en inclusief uitroepteken graag.
De naam somt ook heerlijk de essentie van de muziek op. Heerlijke rock ’n roll zonder al te veel franjes, doodeerlijk. Ben je hiermee akkoord?
Absoluut! Daar hebben we niet veel aan toe te voegen.Mag rock ’n roll eigenlijk ingewikkeld zijn?
‘Ingewikkeld’ is redelijk ingewikkeld om uit te leggen in een muzikaal kader. Voor ons draait rock ’n roll eigenlijk vooral over uw muziek uitdrukken met een krachtige stempel erop, iets dat de luisteraar direct naar zijn keel grijpt. Zolang het dat doet mag dat.Zo jong en nu al compleet verslaafd aan de rock ’n roll. Als dat maar goed afloopt! Hoe kregen jullie dat ingelepeld?
Verslaafd zou ik ons niet noemen, maar we denken gewoon dat de muziek die we maken – die uiteraard van een flinke dosis rock betuigd – een soort recept is van de drie achtergronden die we individueel hebben opgebouwd tijdens de afgelopen jaren.

En altijd netjes in het pak, jullie spreken zelfs van Tuxedo Rock. De kleren maken de man?
Voor ons is dat belangrijk. Het is zoals een normale werkmens het professionele van het privéleven wil scheiden. We voelen er ons ook gewoon goed in.Niet zo lang geleden brachten jullie de single Ears Of Gold uit. Tevreden van de reacties?
Ears Of Gold werd in het begin van de zomer geïntroduceerd en kreeg enorm goede reacties! We hadden veel Vlaamse muziekblogs mee, maar ook pers uit Nederland en zelf de UK, waar we dan ook naartoe trokken afgelopen zomer.

Een mens zou zweren dat jullie rijp zijn voor een ep, of is dat te vroeg?
We hebben inderdaad werk genoeg om een ep en zelf een plaat mee uit te brengen, maar laat ons zeggen dat we nog heel even de kat uit de boom kijken omdat we momenteel nog heel erg aan het evolueren zijn op muzikaal vlak. We zijn er wel mee bezig, dus wie weet komt er binnenkort nog wat nieuw werk tevoorschijn…

HYPER! is een band die ook altijd goed boert op wedstrijden. Hoe komt dat en hoe belangrijk zijn zo’n wedstrijden?
Goh ja, we hebben al inderdaad wel al leuke dingen bereikt dankzij een aantal wedstrijden. Het begon eigenlijk met twee maal in de finale van Kunstbende en Nederlandse wedstrijd Steenworp te belanden. Daarna wonnen we een lokale Rock Rally, werden derde op Oost.best! en werden aan het begin van dit jaar nog geselecteerd voor Humo’s Rock Rally 2018. Die wedstrijden zijn zeker van groot belang geweest voor ons, omdat we veel mensen hebben leren kennen en verdere kansen kregen om ons te ontplooien in dit circuit.

Jullie zijn van Gent, dat moet momenteel zo wat de meest bruisende muziekstad zijn, bijna het nieuwe Londen. Hoe komt dat?
In 2014 deden we mee aan JonGeduld, een project vanuit de Kinky Star, waardoor we direct in de Gentse muziekscene terecht kwamen. Ik denk dat het feit dat er zoveel bands en goede muziek aanwezig zijn in Gent te danken is aan de kansen die (jonge) bands/artiesten krijgen om te spelen in Gent. Er zijn een handvol venues in Gent zelf waardoor er bijna dagelijks livemuziek en jams zijn en dat is iets fantastisch. Het is als groep een eer om daar ‘deel’ van uit te kunnen maken en ons muziek te mogen/kunnen voorstellen aan zo’n publiek.

En dan zeggen al die Gentenaars “België is te klein”. Geldt dat ook voor jullie?
België ís ook klein. En dat is ook het fijne eraan, vinden we. Alles is dichtbij en er is overal wel iets te doen. Maar dat houdt je toch niet tegen om wat verdere horizonten op te zoeken (als band/artiest zijnde). Of wel?

Jullie staan op de volgende editie van Luminous Fest. Wat mogen we verwachten…allez, waarom moeten mensen naar de Kinky Star komen op 29 september? 
De line-up is eentje om U tegen te zeggen. Als u van echte rauwe muziek houdt met veel power en een goeie dosis riffs is dat de juiste plek. Ook zullen we enkele nieuwe nummers voor het eerst live spelen, dus ’t wordt spannend! (en ’t is ne zaterdag, dus ge kunt uitslapen, komaan …)Seks, drugs of rock ’n roll?
We denken dat we daar anno 2018 wel stilaan anders op mogen gaan kijken. Maar als we moeten kiezen: een mooie portie rock ’n roll. En koffie.

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Wat de klank van HYPER! maakt is dat we allemaal een andere achtergrond hebben. Zo komt Iskander uit een klassieke piano-opleiding en is hij ook veel bezig met singersongwriting, is Achilles eigenlijk een jazzer en Sybe vaak aangetrokken tot de niet-commerciëlere (rock)muziek, zoals Nordmann, Dave Weckl, Shht, … Een algemene favoriete plaat van ons drieën is dus erg moeilijk, maar als het moet dan kiezen we: Cayo van Black Tolex.Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en wat zou je doen?
Met elkaar, een gitaar en veel donuts. Er is niks beter dan 8 uur aan een stuk muziek maken met elkaar en jammen.Check zeker eens onze website voor meer info over ons, concertdata, live footage.Facebookevenement

Facebook

Vi.be


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More