Home ReviewsAlbum Reviews HULDER – Golden Ages.

HULDER – Golden Ages.

by Luminous Dash

Golden Ages is het debuut-album van Hulder, de band rond Gentenaar Nick Benoy.
Misschien doet deze naam wel een belletje rinkelen, want in 2016  schopten ze het tot in de finale van Studio Brussels De Nieuwe Lichting, waarna men werk is beginnen maken dit album dat op 5 april 2019 het levenslicht zag.

We krijgen 29 minuten muziek, in negen nummers die toch een paar luisterbeurten vragen. Psychedelische rock met pop invloeden, die een beetje trippy klinken en doen denken aan de flower-power periode van de jaren ’60. Het is toch even een zijsprongetje van het vertrouwde pad dat we anders bewandelen.

Doch, de meerdere luisterbeurten hebben vruchten afgeworpen en zo kwam eerste favorietje Volcano naar voren geschoven. Het nummer heeft een lekkere, up-tempo intro die onmiddellijk de aandacht opeist. Later neemt het nummer een interessante wending met mooi gitaarspel op het einde van de song.

De single, Is This The End?, die eerder dit jaar werd uitgebracht, blijft dan weer door het catchy, poppy refrein hangen. Benoy, die alle nummers zelf schreef en producete, weet duidelijk verdomd goed waar hij mee bezig is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More