Home Belgisch GEIKE + MAY Antwerpen, De Roma (10/05/2019).

GEIKE + MAY Antwerpen, De Roma (10/05/2019).

by Bart Verlent

Elf jaar geleden verliet Geike Arnaerts Hooverphonic om een solocarrière op te bouwen. In die elf jaar nam Geike het duet Home op met Tom Helsen, de muziek voor de film Adem met Erik de Jong van Spinvis en haar solodebuut For The Beauty Of Confusion. Daarna bleef het stil rond de zangeres.

(c) : Bart Verlent

Tot in de zomer van 2017. Toen kondigde Arnaerts enkele akoestische optredens aan met pianist Bram Weijters met wie ze nieuwe nummers bracht. Eind van dat jaar verscheen ook het duet Zoutelande met BLØF, wat een enorm succes was. Dus werd het eigen werk even in de koelkast gestopt.

In de tussentijd schaafde Joost Zweegers van Novastar de nieuwe nummers wat bij. Geike vormde een band rond zich en nam haar tweede soloalbum op waar we een paar maand geleden het knappe Off Shore uit te horen kregen. Ze kondigde een tournee aan en het concert in de Antwerpse Roma was onmiddellijk uitverkocht. Met andere woorden: iedereen kijkt reikhalzend uit naar haar nieuwe nummers.

Het voorprogramma werd verzorgd door de Antwerpse band May. Het kwartet was voor de gelegenheid uitgedund tot een duo. Zangeres Fien Desmet en gitarist Lukas Somers, gewapend met een looper, schotelden ons knappe jazzy popsongs voor met een hoog Joni Mitchell en Eva Cassidy gehalte. De samenzang tussen Desmet en Somers klonk hemels net zoals al hun songs. Het duo bracht een prachtige versie van Randy Newmans I Think It’s Going To Rain Today. Echt straffe kost! Dit jaar bracht May hun debuut ep Happily Lost At Sea uit, zeker de moeite waard om aan te schaffen.

(c) : Bart Verlent

Na deze perfecte opener van de avond was het de beurt aan Geike. Ze liet zich omringen door een vrij jonge, vierkoppige begeleidingsband die heel goed op elkaar was ingespeeld en waar het talent van afdroop. Arnaert heeft al een fantastische stem en zij tilden haar naar een hoger niveau zodat ze haar nieuwe nummers bracht vol zelfvertrouwen. Iets wat we niet van haar gewend zijn.

De nieuwe songs klinken veel warmer en hebben bredere arrangementen dan de songs van Geike’s debuut. Dat kan wel iets te maken hebben met het feit dat Joost Zweegers meegewerkt heeft aan de songs. Het belangrijkste is dat het boeiende liedjes zijn die Geike laten openbloeien. Wat heel mooi is om te zien en te horen.

De nummers uit haar debuut stonden niet op de setlist. We kregen enkel de nieuwe nummers en een zalige cover van Mercury Rev’s Vermillion te horen. Een verbluffende set die we graag in de grote zaal van De Roma hadden gezien, maar het optreden vond plaats in de foyer omdat dit ook meer een try-out was voor deze zomer wanneer ze op Rock Werchter staat. Ze verdient zeker haar plaats op dit megafestival.

Geike is terug van nooit weggeweest. Maar nu is ze zelfzeker en brengt ze haar songs met passie, emotie en volle overgave.

Geike kan je nog aan het werk zien op:

16/05 – Botanique, Brussel
26/05 – MaZ, Brugge
19/06 – Reflektor, Luik
27/06 – Rock Werchter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More