Home Belgisch K1D lost eerste single uit nieuwe ep.

K1D lost eerste single uit nieuwe ep.

by SANDRA REGENT

Badara Niasse aka K1D is een Belgisch raptalent uit Sint-Niklaas met Senegalese roots. Vooral bekend als MC en sidekick van Woodie Smalls. Sinds zijn meer dan geslaagde solo-passage op Pukkelpop vorige zomer wint de rapper aan bekendheid met zijn eigen geluid: hiphop met geweldig vette trap beats en vloeiende maar bijtende rhymes. Het recept voor een oorwurm van jewelste en mogelijks een hit (of twee, drie…).

K1D bracht vorig jaar zijn eerste twee projecten Peter Pan Syndrome en High Hopes uit. Deze zomer volgt een derde ep waarvan CHECK feat. Bhavi & Krisy de eerste single is. Guest rapper Krisy is één van de meest genoemde namen uit de Brusselse scene om momenteel in het oog te houden. Bhavi speelt dan weer op een heel ander niveau: in minder dan een jaar groeide de Argentijn uit tot een superster in zijn thuisland. Een goed bewaard geheim is dat Bhavi eigenlijk half Belgisch is. Vandaar zijn vriendschap met K1D, maar ook de jongens van Blackwave.

Alle ingrediënten van het bovenvermelde recept zijn aanwezig in CHECK. De drietalige track heeft met z’n lekkere beat en opwindende guest features internationale allure. Niasse klinkt meer dan ooit als een jonge Kendrick. De vloeiende rap van Krisy roept dan weer Fauve-vibes op terwijl de latin-invloed van Bhavi voor een zwoel tintje zorgt. De Belgische rapper heeft duidelijke goed geluisterd naar grote broers Kendrick, Drake, Travis Scott en Future. Met CHECK is hij alvast goed op weg om in hun voetsporen te treden.

K1D levert duidelijk geen half werk en zorgde meteen voor een zeer knappe videoclip met indrukwekkende visuals geïnspireerd door state-of-the art technologie als CGI en virtual reality. Het mag duidelijk wezen dat de Belg naar het buitenland lonkt. Terecht! De nieuwe ep verschijnt deze zomer, wij zijn alvast zéér benieuwd naar meer van dit lekkers.

https://www.facebook.com/K1Dmusic/

https://youtu.be/1sLf4-UshQw

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More