Home ReviewsAlbum Reviews HUGO – Kleine Wereld (Eigen Beheer)

HUGO – Kleine Wereld (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Muziek met een boodschap, maken ‘ze’ die nog? Ja hoor, en zelfs hier in België! Tom De Rocker noemt zichzelf “zo links als iets” (inclusief matten en ratten) en op zijn debuut-ep Kleine Wereld die hij uitbracht onder het pseudoniem Hugo, geeft hij zijn ongezouten mening over de toestand van ons land.

(c) Sven Dullaert

De ep bevat zes nummers die De Rocker schreef tijdens het creëren van Kleine Wereld, een theatervoorstelling die hij in kleine zalen speelt. Een voorstelling die als doel heeft “mensen met verschillende (al dan niet politieke) overtuigingen te laten stilstaan en te prikkelen tot dialoog”. Of dat zal lukken is natuurlijk altijd de vraag want net zoals mensen vroeger in hun eigen politieke “zuil” en dito verenigingen opgesloten zaten, hebben we ondertussen allemaal onze eigen online bubbel waarin het fijn toeven is.

Dat gezegd zijnde, bevat Kleine Wereld zes tot in de puntjes afgewerkte en erg strak geproducete nummers waarvan de single Vertraging enkele weken geleden werd vooruitgeschoven. Nummers met een boodschap waarin De Rocker niet nalaat de protagonisten met naam en toenaam te benoemen, maar wel op zo’n manier gebracht dat je blijft luisteren. Heerlijke beats en intelligente teksten ook.

Ja, ze maken nog muziek met een boodschap, of het er één is die jij wilt horen, dat moet je zelf uitmaken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More