Home Belgisch ASHLEY MORGAN

ASHLEY MORGAN

by Ruben De Vleeschauwer

Ashley Morgan is niet écht een nieuwkomer in de hiphopscene, maar gaf laatst wel een heel interessante draai aan zijn carrière. Hij staat natuurlijk nog steeds bekend als beatmaker en dj van Dvtch Norris maar besloot recent om zijn pseudoniem LTGL achterwege te laten en zelf voor het eerst als mc een ep uit te brengen. Voor deze LETGOLETGOLETGO maakte hij naast de beats ook het artwork. Het resultaat is heel bijzonder en honderd procent Ashley.

(c) Yaqine Hamzaoui

Ashley speelde zijn vijfde show als mc op het Gentse Hip Hop Hooray. Dat Hip Hop Hooray hem de kans biedt om zijn nieuwe materiaal voor te stellen in het voorprogramma van meer gevestigde waarden, hoeft niet te verbazen. De link met de organisatie en de underground is namelijk altijd al heel sterk geweest. Het is in deze mengelmoes van jong- en gevestigd talent dat we Ashley Morgan enkele vragen stelden. Ook Dvtch Norris was aanwezig bij ons gesprek.

Hoe ben je van LTGL naar Ashley Morgan overgeschakeld?
De overgang was heel spannend. Ik was eigenlijk eerst gestopt met LTGL en ik zocht naar nieuwe dingen die me konden inspireren zodat ik verder kon groeien als artiest. Ik ben dan gewoon vocals beginnen doen en het project groeide zo verder. Ook de overschakeling van beatmaker naar frontman was heel gek. Je staat op een andere manier op het podium maar het voelt echt bevrijdend aan. Het is nu sowieso nog wel wat zoeken maar ik geniet er enorm van om op te treden.

Wat was de rol van Dvtch in jouw ontwikkeling als artiest? Heeft hij je advies kunnen geven of een platform gegeven of…?
Ik heb Dvtch ontmoet op mijn allereerste show in 2013 als LTGL en sindsdien hebben we altijd contact gehouden. We hadden echt heel snel een muzikale klik. Ik werd zijn dj en deed ook een aantal producties voor hem. Geleidelijk aan deden we ook nummers waarin ik een paar bars had en zo kon ik geleidelijk aan de overstap maken naar MC. Daar ben ik echt heel dankbaar voor. Ik voelde me net een stagiair ofzo (lacht).
Dvtch Norris pikt in: Ik heb hem nooit echt advies gegeven! Toen Ashley in Brussel woonde, was ik eens op bezoek en hij zei toen heel nerveus: “Yo, ik moet u iets vertellen, but don’t tell anyone, niemand, niemand.” Ik kende Ashley als LTGL en hij was daar toen ook al mee gestopt maar this, die raps, came out of nowhere. Ik hoorde zijn stem en ik dacht: “This makes all the sense in the world”. Ik wist sowieso, subconsciously, dat hij het in zich had, met toen al clever lines en super veel potentieel. Ik kon hem geen advies geven. Het was gewoon iets dat op zichzelf moest groeien. Ashley is iemand waar ik enorm naar op kijk, op heel veel vlakken. Hij is zo unfiltered en authentiek in zijn kunst en dat heb ik altijd geapprecieerd aan hem. Ik voel mij elke keer zo vereerd als ik hem als dj mag meenemen.

Ashley, ik heb gemerkt dat je wel de moves hebt op het podium. Welke rol speelt dans in jouw leven?
(lacht) Ik ben lowkey wel een beetje een danser maar dat moet je niet te serieus nemen. Als ik live speel, kan ik mezelf gewoon niet altijd zo goed controleren en dan komen die moves er gewoon zomaar uit. Ik heb vroeger ook nog een paar jaar breakdance gedaan maar dat was echt te intens om te blijven doen.

Je nieuwe ep LETGOLETGOLETGO is pas uit en klinkt echt uniek! Waar haal je de inspiratie vandaan om al die creatieve combinaties te maken?
Ik volg echt gewoon mijn intuïtie! Ik wilde iets meer expressief doen op het vlak van vocals, beats, concept… De stem is echt de beste VST die je kan hebben. Dat geeft direct zo’n persoonlijke touch aan uw track. Op het vlak van teksten probeer ik gewoon mijn persoonlijkheid te communiceren. Ik zit vaak in mijn hoofd, en ik ben niet zo’n sociaal uitbundig persoon en dat brengt bepaalde gevoelens met zich mee die ik in mijn muziek probeer te stoppen.

Super cool! Wat zit er nu dan nog aan te komen voor jou?
Eerst ga ik nu een heleboel shows spelen nog, waaronder ook mijn show in de AB en een event dat ik zelf organiseer met Noannaos, een collectief met Pippin en Susobrino en mezelf. Ik heb nu ook een tweede ep achter de hand die zo goed als klaar is. De single heet Revelate en die heb ik vandaag gespeeld. Ik ben nu nog het artwork aan het maken voor de tweede, en ik ben eigenlijk ook al begonnen aan de derde ep. Ik heb de laatste maanden ook met Martha Da’ro gewerkt aan haar nieuwe ep Cheap Wine & Paris waarvoor ik drie tracks heb geproducet. Er zijn ook nog wel wat andere dingen in de maak maar die zijn nog niet zeker van een release dus ga ik nog niets verklappen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More