Home ReviewsAlbum Reviews HOT FREAKS – Sawdust (Eigen Beheer)

HOT FREAKS – Sawdust (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Platendebuut van het Gentse trio dat zich met de heetgebakerde roepnaam Hot Freaks laat aanspreken. Klinkt als de bandnaam van een geëxalteerd disco-collectief maar niets daarvan in dit geval. Achter Hot Freaks gaat een nieuwe lo-fi band schuil, in het leven geroepen tijdens het verdoemde jaar 2020. Min of meer als vervolg op Sinews waar 2/3de van de band actief was in een vorig muzikaal leven.

© 2022, Hot Freaks

Huidig handelsmerk: morsig klinkende altrock met meer gevoel voor melodie dan onbestemd gekras. Beter zo dan andersom. Roept vanaf moment nul een buslading vergelijkingen op met grote voorbeelden als Pavement, Built to Spill, Superchunk e.a. Toeval of niet: Hot Freaks is ook de naam van een geweldig nummer van Guided By Voices, al evenzeer een slackerpop referentie.

Redelijk wat epigonisme in de rangen maar, eerlijk is eerlijk, met Sawdust levert de band ook een prima visitekaartje af. Eentje dat zich van zijn beste kant laat zien/horen tijdens Favourite kind of boredom. In viervoud te ontdekken via Bandcamp.

Bandcamp Hot Freaks

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More