Home ReviewsAlbum Reviews HEAD OF THE BAPTIST – The Pyre Of Equivalence (Loner Cult / Cursed Monk / Lycanthropic Chants)

HEAD OF THE BAPTIST – The Pyre Of Equivalence (Loner Cult / Cursed Monk / Lycanthropic Chants)

by Patrick Bruneel

Het duurt soms een heel eind alvorens bepaalde klanken ons bereiken. Dat is al zeker het geval bij de overdaad aan digitale releases, waar we al lang het bos tussen de bomen niet meer zien.

Head Of The Baptist verscheen dan ook pas in ons vizier toen we vernamen dat hun werkje uit maart 2023 op vinyl zou verschijnen bij het hellhole van vertrouwen Loner Cult.

Het label en zijn baasjes, zijn vol lof over deze band en release wat hen deed besluiten om de vijf nummers die ergens tussen death metal, crust en blackened laweit vallen te situeren, op een plak vinyl te kwakken.

De vaderlandse band benoemt het genre dat wordt gebracht ‘Black infested Death Crust’. Wie zijn wij dan om hen tegen te spreken? Al zeker door de ferme brul van zangers Yenthe en Niels die de gemiddelde huisvrouw sowieso het fornuis in jaagt. Het tekstvel zit er mooi bij trouwens, voor de geïnteresseerden die willen weten waarover de nummers gaan en net als ondergetekende anders geen hol verstaan van wat wordt geschreeuwd.

Een kwartet is het, dat het einde van de wereld ziet naderen en zodoende een apocalyptisch aandoende sfeer neerzet. Ondanks het gebrul zit er eigenlijk heel wat melodie in de muziek, hoe razend ze bij momenten ook tekeer gaan. Dat maakt het net fijn om dit album een paar keer na elkaar te draaien. Stilaan horen we alsmaar beter de achterliggende riffs en melodielijnen die ervoor zorgen dat dit album zich stilaan in ons hoofd nestelt. We kunnen trouwens alsmaar beter het geschreeuw verdragen, een punt waar we nogal eens op afhalen.

Head of the Baptist Bandcamp / Lonercult Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More