Home Singles ROAD GOAT – The Tony Slug Experience feat. Jello Biafra (Suburban Records)

ROAD GOAT – The Tony Slug Experience feat. Jello Biafra (Suburban Records)

by Geert Mertens

In 2023 overleed de 60-jarige Nederlandse punkpionier en gitarist Tony Slug na een korte strijd tegen kanker. Op dat moment was zijn laatste plaat net afgewerkt, en die plaat komt binnenkort postuum uit.

De tweede single uit het album, Road Goat, is een mokerslag vanjewelste. Het had zo een nummer kunnen zijn van Dead Kennedy’s uit de jaren tachtig. Zanger Jello Biafra verwelkomt de luisteraars met een western-jihaa en raast de volgende drie minuten als vanouds met zijn typische stemgeluid. Een instant meezinger. Voor de productie tekende Steven van der Werff die ook al achter de knoppen zat bij de Nederlandse band Ploegendienst.

Dat Biafra aan de plaat meewerkt is omdat hij altijd bevriend is gebleven met Tony Slug. De twee leerden elkaar in de jaren tachtig in Nederland kennen tijdens shows van Dead Kennedy’s en Slug ging met zijn band ook op tournee in Amerika. Aan het album werkten in totaal 30 muzikanten en componisten mee waaronder ook Jennifer Finch (L7), Nicke Andersson (The Hellacopters) en Happy Tom (Turbonegro).

Het album verschijnt op 22 maart 2024. Dat gebeurt zowel op Suburban Records als op het Amerikaanse Alternative Tentacles.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More