Home Singles BAMBARA – Birds

BAMBARA – Birds

by Ann Cnockaert

BAMBARA is het New Yorkse postpunk-trio rond de broers Reid en Blaze Bateh en jeugdvriend William Brookshire. Nu delen ze de single Birds met bijhorende clip in aanloop naar het mini-album Love on My Mind.

Birds comprimeert de gebeurtenissen van vele maanden in drie en een halve minuut”, verklaarde Bambara’s Reid Bateh in een persverklaring. “Een tijd waarin het koppel dat we gedurende de hele plaat volgen, naar elkaar toe groeit. In de trein vallen ze in en uit slaap, herbeleven gedeelde momenten, wanneer een jeugdherinnering opborrelt naar de oppervlakte van de geest van de protagonist, en zijn complexe relatie tot het idee van liefde onthult.”

De zwoele stem van Reid Bateh neemt je mee in zijn tedere verhaal. Hoewel dit nummer een zachtere kant van Bambara laat zien, is het belangrijk op te merken dat ze niet de sensatie hebben verloren van wat zoveel mensen in de eerste plaats tot hen aantrok.

Bambara gaat op tour met Idles in maart. Op 16 maart kan je ze live aan het werk zien in De Zwerver in Leffinge en tien dagen later komen ze nog eens terug naar België voor een concert in de Antwerpse Trix op 26 maart.

Het zes tracks tellende Love On My Mind verschijnt op 25 februari via Wharf Cat.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More