Home ReviewsAlbum Reviews GROMBIRA – Lunar Dunes (Tonzonen Records)

GROMBIRA – Lunar Dunes (Tonzonen Records)

by Bootsie Butsenzeller

Het Duitse Tonzonen Records handelt voornamelijk in geestverruimende klanken, niet voor niets dat ook het Belgisch/Nederlandse The Wild Century bij hen tekende voor hun 4e album in het najaar. Nu komen ze op de proppen met Lunar Dunes van het viertal Grombira. Drums, bas en keys vormen de muzikale ruggengraat voor snarentovenaar Sheyk Raleph die Oosterse instrumenten als oud, saz en sitar ‘betokkelt’.

Dat zorgt dus voor lang uitgesponnen psychedelische reizen, zwevend op roze wolken van rockende en funky grooves. Opener Saraswati Supercluster vangt traditioneel aan met sitar en tabla’s tot halverwege de rockritmesectie zich vervoegt met naar het einde toe ook nog synth erupties waar zelfs Vangelis van zou kwijlen, en het een dansfeest voor de open geest wordt.

Civilization One is dan weer poppy Orientaalse funk inclusief klavinet, vrolijke orgeltjes en occasionele vervormde vocalen of zijn het stemsamples net zoals bij Dj Aldolino? Rustig trippen is het op Dune Tune met de oud en keys in de melodische hoofdrollen en een heerlijk luie dubby ritmesectie.

Progrock en afrobeat vinden elkaar in Mad Mullahs met uiteraard steeds die Oosterse twist. Moonface Kumneitodis kabbelt lekker verder op die ingeslagen ritmische weg naar het einde van de plaat toe, die zowel te genieten valt op de dansvloer als tijdens een Ayahuasca ceremonie.

Het album is verkrijgbaar op oranje vinyl en/of cd via https://www.tonzonen.de/grombira-lunar en via bandcamp uiteraard.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More