Home Singles NORTHERN GLOOM – Lust (Epictronic)

NORTHERN GLOOM – Lust (Epictronic)

by Bart Verlent

Het Amerikaanse trio Northern Gloom bracht vorig jaar hun straffe debuutalbum Watch…There It Goes! uit in eigen beheer. Het album werd in eigen land erg goed onthaald wat hen een platencontract opleverde bij het Epictronic label waardoor hun muziek nu over heel de wereld te verkrijgen is. Voor Michael James Stipe, Cory Paternoster en Brian Doherty is Norhern Gloom niet gewoon een band, maar een manier van leven, een mentaliteit, een reflectie van de maatschappij. Door hun muziek overleefden ze de pandemie. Deze kerels nemen hun muziek en zichzelf heel serieus.

© Northern Gloom

Hun tweede album Here It Is! verschijnt op 26 augustus.

Het eerst album ging over mensen die alles kapot maken voor anderen door zich te laten leiden door hebzucht. Het verhaal van het tweede album gaat over hoe het trio zich niks aantrekt van de ‘moderne mentaliteit’. Ze willen iedereen uitnodigen om hen mee te nemen op een vliegtuigvlucht met liefde en begrip en zo een alternatieve manier van leven en denken promoten.

Akkoord, het voorgaande klinkt allemaal vrij flower power en hippy maar de mannen van Northern Gloom maken stevige postpunk. Dat hoor je meteen op hun eerste single uit het nieuwe album. Lust klinkt als een overtuigende Killing Joke. We horen dezelfde krachtige drums en gitaarmuur. Daar komt nog eens bij dat Michael James Stipe klinkt als een furieuze Jaz Coleman, terwijl dat op de vorige plaat nog niet zo was.

De laatste jaren klinkt Killing Joke live echt niet meer zo krachtig, misschien kan Northern Gloom hun plaats innemen? Maar laten we vooral hopen dat ze toch nog iets van hun eigenheid behouden.

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More