Home ReviewsAlbum Reviews ĠENN – Unum – (Liminal Collective)

ĠENN – Unum – (Liminal Collective)

by Patrick Bruneel

Het trio bestaande uit Leona (zang), Janelle (gitaar) en Leanne (bas) is afkomstig uit Malta maar in de zoektocht naar hun muzikale droom verhuisde het drietal richting Verenigd Koninkrijk alwaar ze drumster Sofia aan de bezetting toevoegden.

Na wat zoeken bracht de band in 2021 de ep Liminal uit, de voorbode voor het echte debuut dat we hier in handen hebben. De titel van het album wijst op eenheid, het gevoel van één totaliteit te zijn. Met diverse achtergronden en dito interesses, zowel muzikaal als literair, slagen de vier dames er wonderwel in om een gedistingeerd geluid te creëren. Postpunk, neopyschedelica, invloeden uit jazz en blues (vooral door Sofia) en de invloed van Ghanese klankstructuren vormen de hoekstenen voor een stel in eerste instantie behoorlijk weerbarstige liedjes.

Ġenn, wat een Maltees woord is voor genot, slaagt er echter wel in om ons telkens opnieuw te doen teruggrijpen naar hun debuutcd. De band, tegenwoordig verblijvend in Brighton, is er namelijk in geslaagd om een elftal sociaal bewogen nummers te maken die na diverse beluisteringen alsmaar beter in ons hoofd blijven hangen.

Hopelijk zorgt de kwaliteit van deze liedjes op dit album ervoor, dat ze niet verzuipen in het huidige overaanbod van bands die postpunkgerelateerde muziek brengen. Deze band verdient namelijk ieders erkenning en aandacht.

FACEBOOK/ INSTAGRAM/ WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More