Home Belgisch GARBAGE BAGS – Live, Smelly & Drunk (Eigen Beheer).

GARBAGE BAGS – Live, Smelly & Drunk (Eigen Beheer).

by Jan Van Coppenolle

Aangezien Jens De Waele (Fifty Foot Combo, The Grave Brothers, Thee Andrews Surfers) bij hen live al eens invalt op de contrabas, was het geen verrassing dat ze mochten aantreden op het 25e verjaardagsfeestje van Fifty Foot Combo (14/06 – Vooruit, Gent). En holy shit (pun intended)… wat een onversneden garage trash punk met attitude was dat! We willen het bij deze even over de 7-inch ep hebben die we onmiddellijk aan de merch stand gingen halen.

Live, Smelly & Drunk brachten ze uit in eigen beheer. De drie tracks werden in 2018 live opgenomen tijdens de tweede Belgian Punk Contest in Brussel. Het artwork mogen we ook niet vergeten vermelden: fifties-halftone-comic-style!

Opener Straight To Hell is vuile rock’n’roll waar je op latere leeftijd een nieuwe heup voor gaat steken. De tweede track is een cover: Pablo (Picasso) van Modern Lovers wordt in een strakke minuut-en-een-half met de vuilniswagen recht van de helling donderend erdoor gejaagd, waarbij ze enkel even vertragen om het restafval aan de kunstgallerij mee te graaien. Met afsluiter Blinded krijgt de congregatie vanop de vuilnisbelt nog een laatste bezwerende preek over zich heen.

En daar moeten we het voorlopig mee doen. Garbage Bags is een band die je meesleurt in weinig verlichte stegen, pintjes op de afvalcontainer en feestje bouwen!

Je kan ze hier meemaken

26/06 – Exit Inside (met Los Explosivos en De Collega’s), Lokeren
23/08 – Don’t Panic Essen (met Klingonz), Essen (DE)
07/09 – Traditionnel Punk & Skin Festival, Feluy

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More