Home Belgisch LADY LINN & HER MAGNIFICENT BIGBAND – Everlasting (Caroline).

LADY LINN & HER MAGNIFICENT BIGBAND – Everlasting (Caroline).

by Bart Verlent

Eind vorig jaar bracht Lady Linn het fantastische album Black Swan uit. Ze nam deze plaat op met een uitgebreidere bezetting dan anders, dus werd de Magnificent Seven de Magnificent Big Band. We kregen uit Black Swan al de knappe singles Loneliness, You + Me en het duet Afraid To Lose You dat ze opnam met Jonathan Jeremiah, die ook meeschreef aan een paar nummers op deze plaat.

Ook Everlasting is afkomstig van deze topschijf en is een compositie die Lien schreef samen met Joris Caluwaerts en Jonathan Jeremiah. Op dit nummer krijg je een typisch authentiek 70’s groovy soul geluid waarbij je gewoon niet kan blijven stilzitten.

Het is een persoonlijk en nostalgisch nummer waarin Linn schrijft over haar jeugd. De videoclip is een montage van beelden waarin de zangeres terug te zien in haar baby, peuter en kinderjaren. Ze sluit perfect aan bij de tekst.

Ook al heeft Everlasting een nostalgisch geluid, toch blijft de aanpak van Lady Linn heel eigentijds en ja het nummer op zich is ongelooflijk aanstekelijk en verslavend! Hadden we al al gezegd dat Black Swan een topschijf was?

Je kan Lady Linn met haar Magnificent Bigband aan het werk zien op Beleuvenissen in Leuven op 19 juli en op 23 juli in de Gentse Opera tijdens het Boomtown festival. In het voorjaar van 2020 wordt de bigband-theatertour hernomen in diverse culturele centra.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More