Home Belgisch MDCIII – Schtatisch (W.E.R.F. Records).

MDCIII – Schtatisch (W.E.R.F. Records).

by Björn Comhaire

Je moet het maar doen: zelf je eigen muziekgenre creëren, een bandformule uitdokteren die ongezien is (twee drummers en een saxofonist) en er nog succesvol mee zijn ook. Sinds de release van hun debuut Dreamhatcher gaat het dan ook stijl bergop met de carrière van het drietal rond Mattias De Craene.

Tussen het toeren en de festivals door vonden de heren nog tijd om nieuw werk te schrijven en op te nemen. De nieuwe release Schtatisch is het eerste resultaat hiervan.

Het geluid van Schtatisch ligt in de lijn van wat we op Dreamhatcher te horen kregen: zwoel, exotisch, ietwat bevreemdend en hypnotiserend. Alleen is het geluid nog een stuk psychedelischer geworden. MDCIII creëerde een ruim vijf minuten durend, vliegend klanktapijt dat je meevoert naar een Noord-Afrikaanse souk en dat onderweg zo hoog opstijgt dat je ijl wordt in het hoofd.

MDCIII vond met Dijf Sanders aan de mengtafel de ideale partner voor deze single en ook de videoclip van Rien Coorevits versterkt het effect van de muziek. Schakel je hersenen vijf minuten af en geniet van de nieuwe MDCIII.

Je kan MDC III deze zomer zien op onderstaande festivals

28/06 – InJazz Showcase Festival, Rotterdam (NL)
03/07 – Gent Jazz Festival, Gent
19/07 – Welcome To The Village, Leeuwarden (NL)
10/08 – Yellowstock, Geel
16/08 – Pukkelpop Festival, Kiewit

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More