Home ReviewsAlbum Reviews FIRST SNOW OF THE YEAR, SAMATHA – Glaciers (Sonic-dialogue)

FIRST SNOW OF THE YEAR, SAMATHA – Glaciers (Sonic-dialogue)

by Patsker Omaer Beguin

We lieten een tijdje geleden op sociale media los dat er ergens in november een nieuwe zalige Belgische ambient uitgave op komst was. En neen, het is niet het nieuwe werk van Somewhere In November (een nog openstaande en te gebruiken naam voor een ander mogelijk ambientproject) maar een samenwerking van de Antwerpse ambientkunstenaar First Snow of The Year (Erik Sevenans) en Samatha de alias van de Limburgse muzikant en fotograaf Gert Stockmans.

Glaciers is een album waarin twee ambientwerelden samensmelten tot een ware ontsnappingscapsule met imponerende soundscapes. Het duo presenteert een wondermooie sonisch conversatie waarin men niet anders kan dan lekker wegdeemsteren. De elektronische golven strelen de zintuigen en nodigen uit tot een diepe rusttoestand waar de verbeelding van de ontvanger(s) zich ongestoord onder de ambientsignalen kan ontplooien. Sevenans en Stockmans leggen niet alleen de nadruk op fluwelen klanklandschappen maar vlechten ook een raadselachtige sfeertje in hun droomachtige ambienttransmissies.

Met de kennis dat gletsjers op onze planeet langzaam aan het verdwijnen zijn, krijgt dit album desondanks haar schoonheid dan ook een sombere echo mee. De krachtige sferen die de expeditiebeelden van Ecotone- a region of transition between two biological communities uit de kortfilm van de in 2021 overleden poolreiziger Dixie Dansercoer en de bijhorende soundtrack van Ozark Henry geven, zijn hier op Glaciers ook nooit ver weg. Glaciers is een verbazingwekkend ambientkunstwerkje dat je zonder moeite uit de realiteit sleurt en waar het gewoon heerlijk naar luisteren is.

Deze prachtrelease van eigen bodem is digitaal en op tape verkrijgbaar via de Bandcamppagina van Sonic-dialogue. Vanaf half november is Glaciers ook te beluisteren op de bekende streaming platformen.

Linktr.ee / Instgram / Facebook / Magenta -Samatha / Sonic dialogue

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More