Home Reviews FAUNA TWIN – The Hydra EP (Crammed Discs)

FAUNA TWIN – The Hydra EP (Crammed Discs)

by Didier Becu

Sinds 1981 staat het Brusselse Crammed Discs garant voor kwalitatieve muziek, weliswaar met een hoek af. Minimal Compact, Tuxedomoon of John Lurie: het zijn maar een paar voorbeelden van namen die op dit Belgische label schitterden.Nieuw in het rijtje is Fauna Twin: een duo dat wordt gevormd door de Parijse Claire Jacquemard en Owain Ginsberg uit Noord-Wales, de man achter Hippies Vs Ghosts en We Are Animal.


The Hydra EP met daarop vier tracks is hun eerste release, en dit in afwachting van hun debuut dat volgend jaar zal verschijnen.Het zijn maar vier tracks, maar ze tonen wel onmiddellijk de grote variatie stijlen waaruit de twee hun inspiratie halen. Edge of The Coin is zo’n uptempo indiesong dat maar niet uit je hoofd gaat, plots denk je aan het debuut van Garbage. Even sexy, even verslavend. Come Around is weer iets geheel anders, zeg maar shoegaze. The Ladder en Water On Mars hebben een gothictintje, en het is duidelijk waarom Claire Jacquemard met PJ Harvey dweept. Een knappe ep van een band waarvan we beslist meer willen horen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More