Home ReviewsAlbum Reviews FALLEN – Sonnambuli (Shimmering Moods Records)

FALLEN – Sonnambuli (Shimmering Moods Records)

by Patsker Omaer Beguin

Italië is een land met vele culturele gezichten waar ook nog eens een verscheidenheid aan underground klanklandschappen te ontdekken valt. Van postrock, extreme metal, dark ambient, experimenteel tot ambient. Onder de laatste noemer valt Fallen, een interessant project waar de multi-instrumentalist Lorenzo Bracaloni verantwoordelijk voor is.

De Italiaan heeft ook een verleden als folkzanger en muzikant met The Child Of A Creek. Zijn ambient en experimenteel project Fallen begon in 2015. Men kan niet anders dan wegmijmeren in Bracaloni’s dromerige en gedetailleerde elektronische spinsels die af en toe raakpunten vertonen met de filmmuziek van de Fransman Eric Serra. De titel van het album Sonnambuli betekent ‘slaapwandelaars’ en deze dekt de klankdruk volledig. De muziek brengt een assortiment van hypnotische kriebelingen tot stand waarbij de luisteraar ongeremd in een raadselachtige geluidswolk met helende klankkleuren kan verdwalen.

Bracaloni bewijst met Sonnambuli dat het ambientgenre helemaal nog niet aan het einde van haar Latijn zit. De attractieve soundscapes worden meesterlijk verfijnd met experimentele laagjes van binnensluipende echo’s en minieme elektronische polluties.  Levenswijsheid, inspiratie, talent en technologie zorgen voor een behaaglijk verdwaalambientalbum waar veel op te ontdekken valt.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More