Home ReviewsAlbum Reviews FAKE MUSIK – Who Let The Dogs Out

FAKE MUSIK – Who Let The Dogs Out

by Felix Sandon

Nee, dit album van Fake Musik heeft niks met die vervelende radiohit uit 2000 te maken. Net zoals er in zijn nummer Songs In The Key Of Life (And Death) geen Stevie Wonder valt te bekennen en In The Mood For <3 helemaal niet lijkt op de standard uit de jaren ’30. Wat krijgen we dan wel te horen op deze plaat? Garagerock die rauw, groezelig, smoezelig, morsig en allesbehalve fake klinkt.

Fake Musik is het passiepunkproject van Simen Wouters, vooral bekend van Tin Fingers. Hij verzamelde de juiste mensen rond zich, installeerde Ableton (de gratis versie, uiteraard) en samen namen ze dit album op. Live, natuurlijk, om niks van hun rauwe en speelse energie te verliezen.

En voor die energie moet je het doen. In The Mood For <3 weet die het best te vatten: het nummer heeft dat onmiskenbare rock-‘n-roll-gevoel en doet tegelijk denken aan de oerjaren van de punk, zoals The Stooges in Search And Destroy. Soms experimenteren de heren, zoals in de zee van geknetter waar WA/WA mee begint of de romantische ballade die Your Pussy’s Glued To A Building On Fire heet. Soms missen hun pogingen doel (waarom is er een mysterieuze soundscape die (Interlude) heet?), soms gaat de schreeuwerige zangstem vervelen. Maar doorgaans is dit een gedroomd album voor de liefhebber van garagepunk met gelijke delen gitaargeweld, herrie en mafheid.

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More