Home Singles BLOEDMAAN – The Night Of Blood

BLOEDMAAN – The Night Of Blood

by Nel Mertens

De Belgische blackmetalband Bloedmaan laat zijn allereerste single bloedroder klinken dan het maanfenomeen zelf. Want in The Night Of Blood laten ze gitaren brullen en branden.

Dit nummer laat ons voor het eerst proeven van wat Bloedmaan in zijn mars heeft. Een debuutsingle die meteen ook hun eerste album Castle Inside the Eclipse aankondigt.

We krijgen vervloekte blackmetal te horen, die niet veel verbeelding nodig heeft om er bloederige taferelen bij te bedenken. Bloeddorstige screams, bloedstollende riffs en doordrammend drumwerk… het druipt van deze stevige blackmetaltrack af.

De gitaarriffs zijn echter melodieus en die snaren komen nog meer tot hun recht in het intermezzo naar het einde toe, waar een dijk van een gitaarsolo wordt neergezet. We houden niet zo van rechtdoor rammende metal én deze voldoet dus alvast aan onze voorkeuren! De drums gaan dan eens doordrammen, maar even later pompend en bonzend langsheen de screams.

The Night Of Blood is digitaal verschenen en zal te vinden zijn op Bloedmaans debuutalbum. Castle Inside the Eclipse verschijnt digitaal, op cd en op vinyl op 15 december via Immortal Frost Productions en zal verkrijgbaar zijn bij Consouling Store. Je kan het album alvast voorbestellen.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More