Home ReviewsAlbum Reviews EVA DE ROOVERE – Hier En Nu (Eigen Beheer)

EVA DE ROOVERE – Hier En Nu (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2016 vierde Eva De Roovere haar tienjarige solocarrière met een haar eerste Engelstalige album Canticleer. De plaat werd niet echt lovend onthaald. Vier jaar later keerde ze dan ook terug met de Nederlandstalige langspeler La Loba. Op dat album werkte De Roovere opnieuw samen met Diggy Dex (die voor haar grote doorbraak zorgde met zijn bewerking van Slaap Lekker) voor het nummer Wild Kind. Helaas resulteerde de samenwerking deze keer niet in een commercieel succes. En aldus wordt haar nieuwe langspeler Hier En Nu deze keer in eigen beheer uitgebracht. Wat toch bijzonder is aangezien Eva De Roovere al jaren garant staat voor topsongs.

© Eva De Roovere

Dat is met Hier En Nu niet anders. Ook op dit album pakt De Roovere uit met twaalf songs van hoge kwaliteit. Eva schreef de songs samen met drummer Toon Van Dionant en de productie was in handen van Ken “Fatty K” Flaman en Wouter De Schutter. Terwijl op voorganger La Loba meer luisterliedjes stonden in typische kleinkunstsetting met akoestische instrumenten, pakt De Roovere op deze langspeler uit met pure popsongs die extreem hitgevoelig zijn. Elke song blijft in het hoofd hangen dankzij catchy refreinen en knappe warme arrangementen.

Echte verrassingen staan er niet op dit album maar het is wel een perfecte popplaat geworden waar gewoon geen slecht nummer op staat. Het is waarschijnlijk heel moeilijk om uit al die songs een single te kiezen, aangezien elke track zuiver radiomateriaal is. Alleen moeten de radiozenders het nog willen draaien natuurlijk.

Eva De Roovere levert met Hier En Nu een album af waar ze zeker en vast trots op mag zijn. Misschien is het wat voorspelbaar maar dat is een klein detail in dit geval. Het blijft kwaliteitspop die zeker en vast veel aandacht verdient.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More