Home Singles SLABBYNCK EN VERMANDERE – Ossan Zeer

SLABBYNCK EN VERMANDERE – Ossan Zeer

by Nel Mertens

Pijn. In één of andere vorm kennen we het allemaal. Maar als je ‘altijd pijn’ (Ossan Zeer) ervaart en pijn dus een dagelijkse kwelling wordt, krijg je een heel ander levensverhaal.
Peter Slabbynck (Red Zebra, Pesch) en Augustijn Vermandere vragen met hun nummer Ossan Zeer aandacht voor chronische pijn.

Het is niet toevallig dat de single op maandag 28/02 verschijnt, want het is de Internationale dag van de Zeldzame Ziektes. Zeldzame ziektes zijn vaak de oorzaak van chronische pijn. En die pijn blijft daarenboven vaak onzichtbaar. Maar je hoeft het niet te zien… zolang je deze steunende oproep maar hoort.

Toen Sabrine Desaever van VZW Breinstorm aan Peter Slabbynck en Augustijn Vermandere of ze een nummer konden maken, aarzelden ze niet. Tristan, de zoon van Sabrine, is immers een chronische pijnpatiënt en vzw Breinstorm wil meer aandacht voor mensen met chronische pijn.

Op zich is de muzikale versmelting van Vermandere en Slabbynck ietwat ongewoon en ze kozen dan ook voor een ongewone versie van I Can’t Live In A Living Room. Ze schreven een volledige nieuwe, West-Vlaamse tekst, gebaseerd op getuigenissen uit het onlangs verschenen boek Zinvol Ziek van Lynn Formesyn (Uitgeverij Lannoo).

Het werd een sombermooie ingetogen versie van de Red Zebra-klassieker met piano en volle, warme strijkers, waar Augustijn de kleine kunst aan toevoegde met zijn charmerende spoken words en Peters woorden er voorzichtig fluisterend tussen klinken. Een hartverwarmend symbool van steun.

Inmiddels krijgt dit nummer de steun van De Panne omdat zowel Breinstorm, Peter als Augustijn een link hebben met deze gemeente. Ook het UZA schaart zich volop achter de song. Het multidisciplinair pijncentrum van het UZA zet zich namelijk in om de levenskwaliteit van patiënten zoals Tristan te kunnen verbeteren.

Ossan Zeer staat ook op de nieuwe cd van Augustijn die eind maart verschijnt.

Vzw Brein Storm / Peter Slabbynck / Augustijn

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More