Home Singles SASJA – Are We Lonely?

SASJA – Are We Lonely?

by Bart Verlent

Sasja Maekelberg werd eerder gekend onder het pseudoniem Larssen waarmee hij meerdere keren meedeed aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en in de finale geraakte van de Maanrockrally in 2018. In 2021 brak Sasja met zijn Larssen-identiteit en begon te experimenteren met elektronische instrumentale muziek met behulp van field recordings, ambient tracks en tape. Het jaar daarop startte Maekelberg een samenwerking met fotografe Elke Pannier van De Standaard binnen het “encountersproject”. Daarbij werkten Sasja en Elke samen aan een visuele live-act met een fotografisch narratief.

© Sasja

Deze symbiose van geluid en beeld ontsloot Sasja’s muzikale verhaal op zo’n vruchtbare manier zodat hij besloot om de muziek na afloop van het project uit te brengen op vinyl. Deze nieuwe artistieke koers werd warm ontvangen door zijn broer, producer Jasper Maekelberg, die aandrong om de tracks te mixen. Dit markeerde de eerste officiële samenwerking tussen de broers Maekelberg. Als kers op de taart werd het geheel gemasterd door Zino Mikorey, die in het verleden samenwerkte met artiesten zoals Nils Frahm, Ólafu Arnalds en Rival Consoles.

Het eindresultaat kunnen we beluisteren op het album Can I Meet You Nowhere? dat op 19 april verschijnt (en diezelfde dag live wordt voorgesteld Bij De Vieze Gasten in Gent). Bij deze plaat zal ook een boekje zitten met de foto’s van Elke Pannier en het artwork van het album werd verzorgd door Emma Keppens.

Are We Lonely? is de eerste teaser uit dit album waarbij Sasja zijn perceptie van de stad en haar geluiden imiteert. Het is een vrij donkere track met monotone beats, maar de soundscapes zorgen dat er toch meer kleur in het nummer komt, net zoals de vervormde zang van Sasja die het nummer een Bon Iver tintje geeft. Deze track blijft voortdurend in beweging en de vibe verandert regelmatig.

Dit is alvast een een heel boeiend voorproefje dat we hier voorgeschoteld krijgen. Alles is vrij intens, gedreven en pakkend.

Sasja kan je aan het werk zien op:
19/04 – Bij De Vieze Gasten, Gent
15/05 – Trix, Antwerpen (als support van Cosmo Sheldrake)

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More