Home ReviewsAlbum Reviews EMPTY HEAD – Empty Head (Eigen Beheer)

EMPTY HEAD – Empty Head (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Er was een tijd dat we elke week een nieuwe band uit Luik te horen kregen, tegenwoordig gebeurt dat nog maar zelden. Ook Empty Head komt uit Luik en levert een stevige mix af van grunge, punk, garage en stoner. Hun inspiraties variëren van Nirvana tot Psychedlic Porn Crumpets en de hardrock van AC/DC. Deze debuutep werd opgenomen in de KOKO Records studio waar drummer en geluidstechnicus Thibault Schouter instond voor de mix.

© Empty Head

Uit dit debuut bracht Empty Head al twee geweldige singles uit, Cosmic Rave en Hunted From Below. Nummers waar de energie en de power van af spat. Op de twee andere songs op deze ep doet dit Luiks kwintet het iets rustiger aan. Met Mirror laten ze in vijf minuten horen dan ze ook subtiel kunnen uitblinken en dat ze veel afwisseling kunnen brengen in hun songs. Iets in deze track doet ons zelfs wat aan Soundgarden denken.

Suffocated Dreams sluit de ep in stijl af. Simon Galloy zingt eerst rustig maar in het refrein komt de gedrevenheid weer boven en dat terwijl de band voor een sublieme geluidsmuur zorgt.

Aan alle nummers is te merken dat Empty Head streeft naar perfectie. Het is dan ook een ep geworden waar niks op aan te merken is, behalve dat ze pure klasse is! Als deze band het subliem geluid dat ze hier op deze ep brengen ook live kunnen neerzetten, dan staan alle deuren open voor Empty Head.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More