Home Singles EMPTY HEAD – Cosmic Rave

EMPTY HEAD – Cosmic Rave

by Bart Verlent

Empty Head bestaat twee jaar en maakt alternatieve rock die geïnspireerd is door de (anti-)helden van de jaren ’90. Het Luikse kwintet levert een explosieve mix van grunge, punk, garage en stoner. Begin vorig jaar blikte de band zijn eerste ep in bij het Luikse Koko Records. Drummer Thibault Schouters fungeerde daarbij ook als geluidstechnicus.

© Empty Head

De geplande debuutep van Empty Head verschijnt op 14 mei. Een paar maand geleden kregen we de stevige eerste single Hunted From Below te horen en nu is de band er met nog een subliem voorproefje.

Cosmic Rave is een song vol beeldspraak, die abstracte begrippen zoals realiteit en droom behandelt. De tekst is opgebouwd rond de (mis)avonturen van de protagonist die een parallelle wereld verkent en geleidelijk zijn verstand verliest. Tot het punt dat hij droom en werkelijkheid niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Het nummer begint met een dreigende basriff die het onheil al aankondigt. Wat volgt zijn stevige explosies van zalige gitaren, knallende drums en de bezwerende stem van Simon Galloy. Met hun debuutsingle wist deze band onze interesse te wekken maar met deze “bom” zijn we volledig overtuigd van het geluid van deze straffe band.

De bijhorende clip van Cosmic Rave werd gerealiseerd door King Rat (Gilles Deschamps), en geeft de donkere en wilde sfeer van de single volledig weer met psycho-hectische scènes die geïnspireerd zijn door vintage punk-‘n-roll cartoons.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More