Home ReviewsAlbum Reviews ELEANORA – Mere (Consouling Sounds)

ELEANORA – Mere (Consouling Sounds)

by Patsker Omaer Beguin

Sedert de release van de split-ep met Amenra in 2014 houdt niets of niemand Eleanora nog tegen. Het Belgische post-hardcore en sludge kwintet is terug met hun tweede volwaardige album Mere. Eleanora boort op deze plaat verder en dieper in op hun dreigende en felle mengeling van sludge metal en schreeuwerige hardcore.

Eleanora ontsnapt als een vuurhoos uit een brandende toendra en schroeit gewoon alle tegenstand weg tot dwarrelende assen. De creativiteit van Eleanora’s extreme muziek bindt zich spontaan met de zwaar geladen emoties die door de strot van zanger Mathieu Joyeux uitgespuwd worden. De band duwt heel wat tempowisselingen door de tracks heen. Afwisseling is op Mere een heuse troef. De gitaartandem met Christophe De Ridder en Robin Broché  zorgen voor een muur van riffs die ook nog eens ingetogen en melancholisch verwarrend uit de hoek kunnen komen. Bijna iedere song bevat zowel rustige delen als zwaar beladen fragmenten die als mokerslagen te keer gaan. Enkel op het rustigere instrumentale Eb worden de batterijen eventjes bijgeladen.

Eén van onze favoriete nummers op dit geweldige album is Elders. Deze track komt langzaam op gang om dan met een downtuned riff van wereldklasse tevoorschijn te komen. De ritmesectie met Jeroen De Coster op bas en Stijn Witdouck als vellenmartelaar, duwen ons naar een heerlijk nek brekend sludge walhalla. Mathieu Joyeux krijst als een slachtoffer van een napalmbombardement en doseert zijn vocale uitbarstingen net genoeg om niet als een waanzinnige Beserker zijn tong af te bijten.  

Mere ramt als een kliefhamer en beukt met geweldige riffs en krachtig emotioneel uitgebalanceerd gekrijs. Ons land heeft er een nieuwe topper in het genre bij. Eleanora klinkt gerijpt en volwassen waardoor men zich langzaam van onder de vleugels van Amenra aan verwijderen is. Live gaat deze Gentse band in de (mistige) toekomst zeker potten breken. De cd verschijnt op Consouling Sounds. Dunk!Records is verantwoordelijk voor de vinyl uitgave.

http://www.facebook.com/eleanoramusic

https://eleanoramusic.bandcamp.com

http://consouling.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More