Home Singles TIM MARTYR – Dear Father (Eigen Beheer)

TIM MARTYR – Dear Father (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Timon Mattelaer is frontman van de band Set Animal waarmee hij een combinatie maakt van ambient, alternatieve rock en metal. Tijdens de lockdown zette hij de stap om zijn meest persoonlijke muziek te releasen onder de naam Tim Martyr. Geen slechte zet want in juni was hij één van de winnaars van de Wilde Westen muziekwedstrijd Spoetniks.

(c) Tim Martyr

Mattelaer brengt binnenkort een ep uit waarvan elk lied een vertelling is over zijn familie, vrienden en ervaringen. Het verhaal van de singer-songwriter in vijf nummers dus. Hij put daarbij uit de persoonlijker ervaring van angst, relaties en verdriet. In juni verscheen zijn eerste single Dear Mother, een gevoelig nummer dat veel indruk maakte, nu is er Dear Father. Later krijgen we nog Brother, Oneself en Lover.

De debuutsingle was vrij indrukwekkend en dat kunnen we ook zeggen van deze opvolger. Tim heeft een vrij intense stem waarin hij heel veel gevoel kan leggen. De compositie ligt wat in de lijn van Ben Howard en Jeff Buckley, met andere woorden een gelaagde song met veel emotie en kracht.

We zijn zwaar onder de indruk van het alter ego van Timon Mattelaer. Deze kerel weet waar hij mee bezig is en maakt niet zomaar hapklare muziek maar intense originele composities.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More