Home Singles STAVROZ – Chaque Fois (Moodfamily)

STAVROZ – Chaque Fois (Moodfamily)

by Bart Verlent

De Gentse band Stavroz stond vorig jaar nog te schitteren op het Amerikaanse Coachella festival maar in eigen land zijn ze eigenlijk niet zo gekend. Wel vreemd want het viertal maakt een sterke mix van deep house en jazz. Gert Beazar en IJsbrand De Wilde waren de bezielers van de band en Maxim Helincks (DVKES, Shady) en Pieter De Meester (King Dalton, Shady) vervoegden het duo later. Op 20 november verschijnt hun derde ep die de bijzondere titel Bleached Flamingo zal dragen.

(c) Stavroz

Het titelnummer verscheen vorige maand als single. Een perfecte jazzy layback soundtrack voor op een zwoele zomerdag. Met Chaque Fois gaat Stavroz een ander kant uit, we krijgen meer uptempo beats met bijzondere soundscapes en een typische coole Franse stem op zijn Serge Gainsbourg’s.

Het nummer ligt wat in de lijn van de eerst albums van St. Germain, een frisse mix van acid jazz, nu-jazz en deep house waar je echt niet kan op stilzitten. Onbegrijpelijk dat Stavroz nog niet bekend is bij ons, die mannen hebben zo’n sterke sound en straffe nummers. Hopelijk brengt de nieuwe ep daar verandering in en staan ze volgend jaar op de grote Belgische festivals.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More