Home ReviewsAlbum Reviews ECHO COLLECTIVE – The See Within (7K!)

ECHO COLLECTIVE – The See Within (7K!)

by Bart Verlent

Het Brusselse Echo Collective maakte in het verleden eigen interpretaties van composities van Radiohead en Jóhann Jóhannson. Ook werkten ze samen met onder andere A Winged Victory for the Sullen, Stars of the Lid, Laniakea, Adam Wiltzie, Dustin O’Halloran en Chritina Vantzou. Maar na jaren het werk van anderen te brengen vond het collectief dat de tijd rijp was om eigen composities te schrijven.

(c) Echo Collective

In de loop van vorige maand kregen we twee indrukwekkende teasers: The Witching Hour en Inflection Point. Twee intens ontroerende, mooie stukken. Het album ligt in de lijn van deze twee composities. Warme arrangementen die de perfecte soundtrack vormen voor de koude herfst en winterdagen.

Alle nummers zijn gecomponeerd op viool, viola, cello en de magnetic resonator piano die voor het eerst te horen is op een album opname. Er zijn geen effecten gebruikt en alles is live ingespeeld. Echo Collective streeft ook naar die natuurlijke, pure sound. Het is dan ook uniek dat ze met dit zuivere geluid zo’n knappe wall of sound kunnen neerzetten.

Echo Collective heeft met dit debuut iets heel moois afgeleverd. We hopen dat deze Brusselaars zich nu meer gaan focussen op eigen composities, want daar zijn ze heel sterk in.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More