Home Singles AMONGSTER – Prison Ship (V2 Records)

AMONGSTER – Prison Ship (V2 Records)

by Bart Verlent

Nieuw werk van Amongster belooft altijd kwaliteit. Door de jaren heen leverde frontman Thomas Oosterlynck nummers af waar veel tijd is ingestoken. Niet enkel maakt hij liedjes met veel variatie, hij is ook bekend voor zijn warme en verrassende arrangementen. Vorig jaar kregen we nog het album A New Arrival, nu is er de nieuwe single.

(c) Amongster

Prison Ship gaat over het verlangen om de wereld terug te zien door de ogen van een kind. Om alles voor de eerste keer te ontdekken, zonder vooroordelen. Kinderen merken dingen op die wij soms niet meer zien. Het nummer is een eerbetoon aan de fantasie waarover kinderen nog beschikken en die volwassen vaak afgeleerd zijn.

Prison Ship is geen typisch Amongster nummer. Geen gelaagde arrangementen deze keer, Oosterlynck hield het vrij sober. Een vrij vrolijk en speels nummer ook, wat niet zo evident is voor Amongster. De song wordt gedragen door een opgewekte gitaarpartij en een uitgelaten drum. Enkel in het refrein droomt het wat weg maar voor het grootste deel horen we een opgewekte Amongster. In deze bijzondere tijden is zo’n levendig nummer het beste medicijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More