Home ReviewsAlbum Reviews DIRK BLANCHART – A Boy Named dIRK (Sanofab Recordings).

DIRK BLANCHART – A Boy Named dIRK (Sanofab Recordings).

by Wout Meganck

Kijk nu: een nieuw plaatje van Dirk Blanchart. Het was niet waar we op zaten te wachten maar we moeten eerlijk toegeven dat dit plaatje gewoon heel erg leuk klinkt. Vergeleken met de vorige albums durven we zelfs stellen dat het één van de betere albums is die hij al maakte.

De plaat heet A Boy Named Dirk. Op basis van de naam dachten we ‘Oh nee dit gaat weer over zo een gast op leeftijd die nog jong wil zijn’. Maar dat is het helemaal niet. Het is een plaatje geworden van iemand die zich bewust is van zijn leeftijd maar wel het innerlijke kind nog in zich heeft. De thema’s verraden wel wat levenservaring : Hail Mary Of The Songs gaat over writersblock en It ’s Easy is een liedje over iemand die de strijdbijl begraaft na een felle ruzie of een relatiebreuk.

Love it or hate it, maar Dirk kan zingen en heeft leuke deuntjes in zijn hoofd. How Do We Feel? is zo een typisch Blanchart nummer waarin hij toont dat hij nog altijd beschikt over een prima, gezellige stem. We zijn er van overtuigd dat deze plaat hem nog wel een paar keer op de nationale tv of radio zal brengen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More