Home ReviewsAlbum Reviews DEAD HIGH WIRE – Satellite State Brain Drain (Kinky Star Records)

DEAD HIGH WIRE – Satellite State Brain Drain (Kinky Star Records)

by Luminous Dash

Satellite State Brain Drain, zo heet de nieuwe ep van het Mechelse postpunktrio Dead High Wire. Deze bestaat uit vier nummers waarvan de eerste twee zijn opgenomen in Studio Jezus bij Pascal Deweze en de andere twee in Studio Dhadha bij Dhanyam De Raedt.

The Germans geeft mij door de rare geluidjes in de intro al meteen een aliengevoel. Het is een stevig no wave-nummer dat mij – door zijn repetitieve riff en steady drumbeat – doet denken aan James Chance & The Contortions. Overgiet die no wave-invloed met een beetje shoegaze en nineties rammelrock en je krijgt Satellite State Brain Drain.

Ik ben grote fan van de gitarist zijn sound, dit wordt mij vooral duidelijk in Defectors en The Grey Zone. Afsluiter Chains (de beste song op deze ep) begint met een coole gitaarmelodie in harmonisch mineur en geeft het nummer een Arabische feel. Het klinkt een beetje alsof The Shadows en de propagandamuziek van ISIS samen een liefdesbaby gemaakt hebben.

Na het beluisteren van Satellite State Brain Drain begrijp ik niet waarom ik nog nooit gehoord had van Dead High Wire. Doe de moeite om hun ep te kopen op Bandcamp. Het is maar 3 euro!

MARIEKE HUTSEBAUT

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More