Home ReviewsAlbum Reviews THE INSECT SOLDIERS OF THE SKY – Dust (Eigen Beheer)

THE INSECT SOLDIERS OF THE SKY – Dust (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Wat zou de Belgische muziekscène toch zonder Limburg zijn! Met The Insect Soldiers Of The Sky hebben we alweer zo’n band bij om te koesteren. God, weet hoe lang Seppe Camps, Boris Willems, Sigi Willems en Max Winters over deze naam hebben moeten nadenken , maar het is er wel een die tot de verbeelding spreekt.

Het is ook een naam die veel over de band zelf zegt, gewoon omdat je de muziek van deze jonge twintigers niet met woorden kan vatten. Lekker je eigen zin doen, vooral niet op zoek gaan naar een hokje, laat staan dat je naar een radiohit zoekt.

Je kan zeggen dat The Insect Soldiers Of The Sky een psychedelische band is (wat ze uiteindelijk zijn), toch opent deze nieuwe ep met het loeiharde Chasing Sandstorms dat klinkt als Buffalo Tom die My Bloody Valentine als remixer tegen het lijf is gelopen.

Niet dat ze moeilijke muziek maken, zo mag je van ons Enjoy The Breeze gerust als pop omschrijven (wat is trouwens pop?) Feit is dat je de song blijft mee janken, net als het briljante The Year 3004 waarin allerlei futuristische biepjes uit oude keyboards je naar een andere dimensie brengen. Waarnaar toe weten we niet, wel is het een heerlijke plek om er te vertoeven. Vergeet voor eventjes dus de verslavende deuntjes van Tame Impala als je echte psychedelica wil horen, Desert Station en afsluiter Greenhouse is dat wel met daarbovenop een flinke scheut noise.

The Insect Soldiers Of The Sky is een bandje die verdraaid nog veel de laser van onze cd-speler zal ontmoeten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More