Home ReviewsAlbum Reviews DAVID NEWLYN – Tapes and Ghosts (Somewherecold Records)

DAVID NEWLYN – Tapes and Ghosts (Somewherecold Records)

by Patsker Omaer Beguin

Het Amerikaanse Somewherecold Records stuurt de ene na de andere interessante promo naar onze mailbox. Recentelijk luisterden we nog naar de uitstekende elektronische en experimentele releases van onder andere Robert Scott Thompson, Federico Balducci / fourthousandblackbirds en Thisquietarmy x Hellenica. Muziek met diepgang, met een verhaal en een verborgen boodschap inspireert niet alleen de gedachten maar stimuleert ook het dieper luisteren en zoeken naar nieuwe klankwerelden. Tapes and Ghosts van David Newlyn hoort duidelijk ook in dat rijtje.

David Newlyn is een elektronische muzikant uit Durham (Verenigd Koninkrijk) die ook het kleine DIY cdr label October Man Recordings beheert. De Brit kan met talloze releases op diverse labels als Cotton Goods, Time Released Sound, Tokyo Droning en Flaming Pines Uses niet echt een onbekende in de ambient scene zijn. Newlyn combineert warme ambient soundscapes begeleid met piano die een buitenaardse rust uiten. De elektronische deiningen nijgen licht tegen de new age aan maar de inbreng van de piano, akoestische klanken en minimale computergestuurde effecten vermijden de eentonigheid.

Newlyn laat de luisteraar dolen in donzige geluidsgolven waar de vrijheid om zich te verplaatsen zonder te bewegen geprikkeld worden. De pianoaanslagen gidsen de luisteraar door de ontspannende en sprookjesachtige klankpalletten. Tapes and Ghosts beneveld de gedachten met warme en vredige stemmingen die meer dan welkom zijn tijdens deze stresserende gezondheidscrisis. Newlyn produceert hier een geluidsvaccin dat zalig en effectief werkt. Een aanrader voor de ambient fans en muziekliefhebbers die nood hebben aan muzikale sereniteit.

https://davidnewlynswc.bandcamp.com/album/tapes-and-ghosts

https://somewherecoldrecords.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More