Home Belgisch ESINAM – New Dawn (W.E.R.F.)

ESINAM – New Dawn (W.E.R.F.)

by Felix Sandon

Ooit begon Esinam de wereld rond te reizen. Dwarsfluit bleek toen de handigste muzikale keuze voor haar. Waarheen ze ook trok, overal kon ze haar instrument met zich meenemen. Maar met evenveel gemak gaat ze aan de slag met percussie en synthesizers. Al die klanken komen prachtig samen op New Dawn, haar nieuwe single. Kolkende ritmes nemen je mee naar Ghana, waar Esinam samen met haar zus Selasi de bijbehorende videoclip opnam. Sommige mensen kunnen echt alles.

En dan begint dichter Nadeem Din-Gabisi plots een van zijn teksten voor te dragen. Helaas doet hij dat nogal eentonig en zelfs wat drammerig. Jammer, want dat haalt de vaart een beetje uit dit fantastische nummer. Liever hadden we deze zinderende klankenzee gepaard gezien met een poëet die het onderste uit de kan haalt qua ritme en intonatie. Maar misschien horen we dat nog op Esinams nieuwe album, dat er deze zomer aankomt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More