Home ReviewsAlbum Reviews DAMMIT – Dammit (Eigen Beheer).

DAMMIT – Dammit (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Het Waaslandse skatepunk trio Dammit maakt sinds 2017 diverse podia onveilig met energieke no-nonsens punksongs. Zanger/ gitarist Tristan Rombaut, bassist Thibaut Mees en drummer Billy Andriessens halen hun inspiratie bij diverse mensen en plaatsen. Het trio leerde elkaar op kennen op school en is door de jaren heen tot een passievolle band uitgegroeid.

Deze naamloze debuut-ep staat vol stevige songs waar we invloeden in horen van Pennywise, Janez Detd., NOFX, Blink-182 (ze zullen zich waarschijnlijk genoemd hebben naar de song Dammit van de punkers) en andere punkgrootheden. Ze schrijven catchy songs die zeker binnenkort op hun optredens mee geschreeuwd zullen worden. Ook een pluspunt is de straffe productie van deze ep, de power vliegt er langs alle kanten uit.

Dat deze mannen ook een emotioneel kantje hebben, kan je horen tijdens het droevige liefdesliedje Morose. Moet zeker kunnen volgens en het is nog een knappe song ook. Maar de andere vijf songs zijn de perfecte soundtrack om in een moshpit tekeer op te gaan.

De mannen van Dammit hebben een fijn debuut afgeleverd met tonnen kwaliteit. Echt origineel klinkt het allemaal niet maar de jeugdige energie spat er van en dat werkt enorm aanstekelijk.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More