Home Belgisch Guy Verlinde stelt single voor in kader van Zelfmoord Preventie Dag.

Guy Verlinde stelt single voor in kader van Zelfmoord Preventie Dag.

by Björn Comhaire

Op dinsdag 10 september is het Wereld Zelfmoord Preventie Dag en lanceert Guy Verlinde zijn nieuwe single en videoclip voor Dance Through the Night. In 2011 pleegde een goede vriendin van Verlinde zelfmoord. Hij schreef toen dit lied voor haar en speelde het tijdens de herdenkingsdienst. Het duurde echter een hele tijd voor hij de kracht vond om het nummer op te nemen. Uiteindelijk verscheen het op zijn laatste album All Is Forgiven, dat eerder dit jaar uitkwam.

Verlinde: “Bij zelfmoord vragen we ons vaak af, of we genoeg hebben gedaan, of we het konden vermijden. Maar eigenlijk is dit zinloos en naast de kwestie. Het is misschien enkel een ijdele poging ons geweten te sussen. Het enige wat we kunnen doen is de herinnering levendig houden, ook al is dat niet altijd eenvoudig en ebt de pijn traag weg. Het blijft vreemd dat een wereld vol welvaart niet een wereld vol welzijn met zich meebrengt.”

Zit je met vragen rond zelfmoord dan kan je steeds bellen naar de zelfmoordlijn op 1813.

Website: https://www.guyverlinde.com

Coverfoto: (c) Guy Verlinde

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More