Home ReviewsAlbum Reviews DADA WAVES – Intelligent Life (Starman Records)

DADA WAVES – Intelligent Life (Starman Records)

by Bart Verlent

In de 2015 verscheen het eerste Dada Waves album, een plaat vol pure songs met rijke arrangementen. We vroegen af of ze hetzelfde niveau op hun opvolger zouden halen. En ja hoor de band uit Hoegaarden heeft weer puik werk afgeleverd.

Weer krijgen we hier 11 kwaliteitssongs met veel variatie, fijne samenzang, hier en daar een streepje psychedelica en niet evidente arrangementen. Het valt op dat er gewerkt is aan deze nummers en dat Dada Waves zeker hetzelfde niveau van zijn voorganger wilden halen.

Jasper Stockmans vertelt zijn verhalen met zijn zalvende stem en wordt soms bijgestaan door de engelen stem van Beatrijs De Klerck. Deze samenzang laat ons denken aan The Go-Betweens en de gebroeders Finn, we horen diezelfde magie.

We kenden al de singles Tears & Dollars en All The Peoples Faces,

waar we al wild van werden, maar eigenlijk moet je deze plaat in een geheel horen. Al de song samen zijn een perfect geheel die je meenemen in de diverse wereld van Dada Waves. Dus neen, wij hebben geen favorieten op deze plaat want wij willen deze plaat telkens opnieuw volledig horen.

Intelligent Life is een pracht plaat die enorm veel aandacht verdient. Dada Waves heeft misschien geen hip geluid, maar dit vijftal maakt songs die een diepe indruk achterlaten. Ze leggen de lat heel hoog voor henzelf en streven zo naar die perfectie. Straf!!

Op 9 maart stelt Dada Waves deze nieuwe plaat voor in Het Depot in Leuven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More