Home ReviewsAlbum Reviews MISANTRONICS vs MINT NARCOSIS – EPII (Eigen beheer).

MISANTRONICS vs MINT NARCOSIS – EPII (Eigen beheer).

by Patsker Omaer Beguin

Wanneer hardnekkigheid je leider en drijfveer wordt, is het niet steeds voor de hand liggend dat daar erkenning voor komt. Misantronics is het geesteskind van de in Antwerpen wonende Limburger Serge Timmers. De paden die deze DIY-artiest met dit project al bewandeld heeft zijn niet de eenvoudigste. De talloze uitgaves met elektronische, experimentele zielenroerselen van Misantronics zijn te vinden op zijn Bandcamp pagina. Serge Timmers is ook lid van het gitaar ambient trio Synchyse, waar Gert De Meester (Distant Fires Burning) en Ronald Mariën (Stratosphere) ook actief in zijn.

Wanneer Serge Timmers naast het schrijven van boeken en muziekrecensies even een inspiratie momentje heeft, borrelt er op muzikaal vlak regelmatig wat naar boven. Onverwacht komt Misantronics vs Mint Narcosis met een drie track ep op de proppen. Je kunt de muziek best omschrijven als: tegenstrijdige patronen die zich eigenwijs laten versmelten. Een mix van (lichte)techno, dub, dark ambient en ambient wordt gekneed tot een boeiend geheel.

Aan sfeer geen gebrek, de drie nummers zijn doorspekt met vele laagjes die toch een donker en apart kantje hebben. Misantronics vs Mint Narcosis uit zich zoals Dr. Jekyll en Mr. Hyde: één persoon met twee gezichten, véél geheimen en duistere achtergronden. De muziek speelt zich af als een verhaal vol sfeervolle twists. In search Of Control is daar het beste voorbeeld van. De ijle achtergrondgeluiden op deze track brengen koude rillingen teweeg die een winter alleen maar langer kunnen maken. 

EPII is een stukje underground elektronica dat een introductie kan zijn om het werk van Misantronics (vs Mint Narcosis) wat dieper onder de loep te nemen. Deze elektronische muzikant van eigen bodem vermengt alle bekende ingrediënten tot een interessant balsturig stukje luisterplezier.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More