Home ReviewsAlbum Reviews CROWD OF CHAIRS – Defluencer (LABELMAN)

CROWD OF CHAIRS – Defluencer (LABELMAN)

by Bert Geurts

Onlangs hoorden we de eerste single Become van het Gentse powertrio Crowd Of Chairs als voorproef van hun nieuwe album Defluencer. De release ervan was op 18 november, maar we namen de tijd om het album fatsoenlijk te beluisteren, in onze zetel alsook in de wagen.

Ook dit album werd in de ware DIY-geest opgenomen, ondersteund door Kasper De Sutter, die in het verleden al samenwerkte met Gruppo Di Pawlowski, YOUFF en The Germans.

Openingsnummer Becalm start als een op hol geslagen stoomtrein die, buiten een kleine tussenstop, genadeloos blijft doorrazen. Kalm worden we er in ieder geval niet van.

Hun tweede single Defluencer geeft ons met zijn hoekige uitspattingen dat dreigend, onwennig gevoel zoals de Australische band Heads. In de bijhorende videoclip zien we hoe Belgische folklores zoals carnaval een dubbel gezicht tonen tussen uitgelaten volksorgieën en verscholen werkelijkheden waarbij we ons de vraag stellen wanneer de maskers zullen afvallen. Ook It Is What It Is is een regelrechte aanval op onze opgekropte frustraties zoals David Yaw van The Jesus Lizard ons al voordeed.

Vervolgens lijkt The Sun Is Making Noise eerst op een stralende zondag, maar de woorden “Are We Still Satisfied” van zanger Mitch Van Laecke duiden ons al snel op dreigende zonsuitbarstingen.

Terwijl de (h)eerlijke punksong Lemonface recht uit de jaren ‘80 geplukt kon zijn, eindigt Become als een perfecte samenvatting van dit album: de frustratie, angst en onzekerheid in de hedendaagse  samenleving. We kunnen alleen maar vaststellen dat deze band met de juiste instelling, gedrevenheid en slechts 6 nummers ons verweesd maar voldaan achterlaten.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More